Zánět vedlejších nosních dutin

Prosím Vás o radu. Byla jsem na ORL,kde mi zjistili zánět vedlejších nosních dutin l levé lícní kosti.Dostala jsem antb. Arithromycin 3 tbl. po 24 hod 500mg. Nic se nezměnilo tlak ve tváři stejný, zvýšené teploty 37až 37.4 stále.Na rtg hyperplastický slizniční lem.Přidal se kašel, další antb. Vercef 3tbl. 500 mg po 8 hod. na 7 dnů.Kašel přešel tlak v lícní kosti a teploty stále stejné.Používám i kapky do nosu,aby nosní dírka byla průchodná.Celou tu dobu žádná rýma.Beru i multivitamín.Dohromady to rvá už měsíc aniž by došlo ke zlepšení.Prosím Vás o radu co by se dalo ještě udělat, abych se toho konečně zbavila.Dlouhodobě beru analergin(alergie na travní pyly,prach a plísně),Symbicort na astma,masti na atopický ekzem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, na dálku radit je velmi obtížné - jednoduchá rada neexistuje. Je faktem, že zánět vedlejších nosních dutin často přechází do dlohodobého (chronického) stadia, kdy je léčba antibiotiky a antialergickými léky nezbytná po velmi dlouhou dobu. Jistě jste registrovaná (podle léků) i na alergologii a lékař na ORL vám píše antibiotika na vedl.nosní dutiny. Klasická medicína pro vás asi toho mnoho neudělá, informujte se ještě na možnost lázní se zaměřením na dýchací cesty /např.Luhačovice/. Volbou je holistická medicína, což je v překladu celostní (tradiční čínská, homeopatie, autopatie, reflexní terapie a mnoho dalších/, která pojímá člověka jako celek a jako takový jej také léčí. Není však hrazena ze všeobecného pojištění, při vytrvalosti a dlouhodobé léčbě však věřím, že by vám mohla pomoci, nebot se zaměřuje především na chronické nemoci. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: