Zánět vedlejších nosních dutin

Dobrý den, před 3 týdny jsem prodělal zánět vedlejších nosních dutin. 10 dní sem bral Augmentin a k tomu mi paní doktorka předepsala Clarinase, Erdomed a Nasonex sprej. Po dobrání antibiotik bylo vše v pořádku ale teď mě znovu trápí rýma. Alergický na nic nejsem a tak bych se chtěl zeptat jestli se zánět dutin nemohl vrátit a nebo jestli je to jenom obyčejná rýma. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zaléčen jste byl naprosto správně, ale zánět dutin se samozřejmě vrátit může. Musí se provést RTG a podle něho postupovat dále. Můžete mít recidivu sinusitis a potom dostanete nová ATB nebo pouze podrážděné sliznice po prodělaném zánětu , což buď samo odezní nebo dostanete nějaká antihistaminika v kombinaci s již vámi uvedeným Nasonexem nebo jiným kortikoidním sprayem.

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: