Zanet zubu a dasni

Dobry den mam v puse zanet od zubu. Pusu mam mirne oteklou a zevnitr na tvarich mam boulicky, ktere jdou videt i z venku. Chtela bych si nechat zuby odstranit a nechat udelat nahrady. Zuby mam ve strasnem stavu. Dost me to boli, ale sveho zubare nemam, od minuleho jsem odesla. Jde mi o dve veci. Jestli zanet zubu a dasni muze zpusobit zanet v celem tele, upozornuji ze jsem 6 tydnu po porodu. A druha vec kdyz jsem epileptik a ze zubarskeho osetreni po katastrofalnich zazitcich mam panickou hruzu a sveho zubare nemam. Mohl by mi nekdo naindikovat narkozu? Castecnou nebo plnou? Treba neurolog? Prosim pomozte jsem opravdu zoufala. Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otok znamená šíření a postup zánětu, co nejdříve tedy vyhledejte zubní ošetření. Zánět v oblasti dutiny ústní může negativně ovlivňovat i celkový zdravotní stav. Pokud bude potřeba některý výkon provést v celkové anestezii, doporučuji oslovit stomatologické oddělení VFN v Praze, kde je i s ohledem na historii epilepsie ideální zázemí. S přáním hezkého dne, Jan Stuchlík

MUDr. Jan Stuchlík
MUDr. Jan Stuchlík

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Dentální klinika Jan Stuchlík

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: