Zánět zvukovodu - kapky nepomáhaj

Asi před 14 dny jsem měl zánět zvukovodu. Začal jsem si do ucha kapat ATB kapky Tobrex a asi po 3 dnech už ucho nebolelo, tak jsem kapky vysadil. Teď zjišťuji, že to byla chyba a po cca týdnu mě ucho znovu rozbolelo s tím, že si ty stejné kapky kapu už asi 4 dny a bolest neustupuje. Nejspíš si ty zbylé mikroorganismy vypěstovaly něco jako rezistenci, proti těmto kapkám. Od dneška jsem tedy přešel na mast Ophthalmo septonex, která mi v minulosti pokaždé pomohla. Co myslíte? Mohla by fungovat, i když to neni antibiotikum? Zajel bych si na ORL, jenže nejbližší nemocnice z bůhví jakého důvodu ORL oddělení zrušila a 60km se mi kvůli tomu jezdit nechce. Navíc v minulosti jsem si pokaždé poradil s léky, které mam z předešlých zánětů. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milý Martine, nerada zklamu Vaše očekávání. Ošetřování oblasti, která není přístupná zobrazení bez speciální pomůcky /otoskop/, může zbytečně zkomplikovat situaci /například alergizace či přechod akutního zánětu do chronického/. Velmi bych se přmlouvala za časovou investici v tomto čase.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: