| Nápověda

Zarudla ranka po kousnuti klistetem

 

Dobry den, pred dvema dny jsem nasel na brise prisate kliste. Nejpravdepodobneji bylo pristate nekolik minut nebo nekolik hodin (zacal jsem citit svedeni), nejvyse by mohlo byt prisate mene nez cca. 20 hodin po navratu z lesa. Misto bodnuti klistete jsem polil jodovou dezinfekci a po cca 3 minutach s epokusil kliste vykinklat vatovou tycinkou. Protoze se nechtelo pustit, vyjmul jsem jej asi napotreti pinzetou vcelku. Nevidel jsem v rance po bodnuti zustale kusadlo nebo neco podobneho. Posleze jsem ranu opet dezinfikoval. Presto mam po dvou dnech misto bodnuti zarudle (cca 1cm), uprostred zarudnuti mensi vystupek cca 2-3mm, a druhy den mne mirne svedelo. Ranku jsem proto potrel fenistilem, nicmene zarudnuti trva. Mam to nejake resit, nebo jde o bezny prubeh? Kliste mam poprve v zivote/minimalne od detstvi.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, navštivte určitě co nejrychleji obvodního lékře, nejspíše bude tento průběh na antibiotika, vyvarujete se komplikacím! Vyšetření neodkládejte, zarudnutá ranka po kousnutí klíštětem patří vždy k lékaři. Hezký den.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 

Doporučený článek: Hormonální antikoncepce – je opravdu takovou hrozbou?

Hormonální antikoncepce je v poslední době dávána do souvislosti se zvýšeným rizikem žilní trombózy. Jak velké toto riziko je? A je opravdu potřeba se hned začít bát?  celý článek

Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Vysoký cholesterol? Možná nechtěné dědictví

Cholesterol je pro organismus nezbytný. Pokud je ho ale příliš mnoho, začne se ukládat do cévních stěn ve formě LDL-cholesterolu. Tím dochází k urychlení kornatění tepen, což...  celý článek

x