Zarudlá žíla po cévce

Dobry den, dnes me propustili z nemocnice po interuppci v 12+0 tt. Na vykonu jsem byla vcera odpoledne. Rano nez me propousteli me vyndali z leveho predlokti nitrotilni cevku kterou mi podavali kapacku po vykonu a kterou mi podavali anestetika pred vykonem. Asi do delky peti centimetru od vpichu mam zarudlou mirne ztvrdlou caru kolem zily, ktera me stipe a a boli. Zilu mam i oteklou je to citit na dotek. Je to kratka doba po operaci ale stejne mam strach. Myslite ze je treba uz ted vyhledat lekarskou pomoc? Predem dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní Šupová, velmi pravděpodobně se jedná o zánět žíly po kanylaci. Nemusíte mít strach z komplikací, optimální je promazávat zarudlé místo Liotonem gelem nebo Heparoid gelem, pokud je větší bolestivost tak celkově volně prodejný Ibalgin 400. Zatvrdnutí žíly může přetrvávat několik týdnů. Pokud průběh zánětu nebude akcelerovat do většího rozsahu, tak není nutné lékařské vyšetření, podobně jako užití antibiotik. V opačném případě bude vhodné cévní vyšetření.S pozdravem Dr.Simon Julínek. Můžete se objednat do mé ambulance www.palas-athena.cz nebo telefonicky 272 916 680.

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x