| Nápověda

Závratě, slabost, nevolnost

Krásný dobrý den přeji, už předem píši, že můj dotaz by měl být asi v obou kategorií jako je neurologie a bolesti zad. Koncem dubna jsem zkolaboval v práci (neomdlel jsem, vše si pamatuji, nikde jsem se neuhodil), prostě jsem se bezmocí sesypal. Celý den mne bolely záda, motala se mi hlava, bylo mi na zvracení. Byl jsem odvezen do Opavy do nemocnice, kde mi dali kapačku novalginu a poslali směle domů. Nedalo mi to, zašel jsem si do Vítkovické nemocnice na neurologii, kde mi našli blokace v páteři, ale nedovedli si vysvětlit tu nauzeu. Prošel jsem proto i grastrocentrum, endoskopii, kde mi našli mírný zánět v žaludku, ten přešel poté do slepé střeva, takže je venku. Ale ani nic z toho nevyřešilo stále se motání hlavy a nevolnost. Se zády jsem mezi tím navštěvoval rehabilitace, zašel jsem si na dornovu metodu, bolest zad se zmírnila, ale motání hlavy, slabost přetrvávaly. Poslali mně proto na MRI krční páteře a mozku. Páteř v pořádku, na mozku mi našli nespecifikovaná ložiska s podezřením na RS nebo boreliozu, obojí bylo vyloučeno lumbální punkcí. Byla mi ukončená pracovní neschopnost s tím, že co půl roku budu chodit na MRI a na jíž mnohokrát zminované stavy si mám prakticky zvyknout. Nemáte nějaký nápad, myšlenku co by se ještě dalo dělat? Muž, 24 let, 186cm, 80kg, občasný kuřák, příležitostně alkohol, zaměstnán jako chemik.

Odpověď odborníka:

Závratě či motání hlavy může mít spoustu různých příčin. MImo neurologických může být příčinou nízký tlak či jiné srdeční onemocnění, závratě může způsobovat i postižení vnitřního ucha. Záleží na tom, zda jsou potíže trvalé či občasné, zda je závrať rotační či nerotační, jaké jsou její doprovodné příznaky - hučení v uších, slabost končetin .... Někdy může příčinou být krční páteř, její funkční stav, negativní nález na MR krční páteře event. blokádu, která může být zdrojem potíží, nevyloučí. Osobně bych doporučila dostatek tekutin, soustavné cvičení krční páteře, kontroly krevního tlaku, zvl. při potížích, podpůrně magnesium v tabletách, samozřejmě kontrolu magnetické rezonance.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Nejčtenější dotazy
  • Anální píštěl Chtěl jsem se zeptat co je to anální píštěl?
  • Délka penisu Hezký den. Za 3 měsíce mi bude 19 let...trápí mě velikost mého...
  • Nádor na mozku Ráda bych se zeptala jaké příznaky bývají při podezření na nádor...
Nejnověji hodnocení lékaři
 
 

Položte lékaři dotaz zdarma

  • Přes 110 lékařů v poradně
  • Zjednodušené pokládání dotazů
  • Možnost zúčastnit se všech soutěží
  • Anonymní pokládání dotazů
Registrace zdarma Registrace přes Facebook zdarma
Naposledy čtené: