Závratě - vertigo - nausea - motolice

Dobrý den, můj problém se táhne už delší dobu a nemám kde jinde už žádat o pomoc. Je mi 25 let a mám pocit, že mě čeká už jen jedno a finální vystoupení. :-( 9.2.11 Jsem byl v práci a kolem 16 hodiny (od 14 hodin jsem pracoval) jsem dostal takový ten náhlý pocit hladu až se mi třásla kolena. (Nestalo se mi to poprvé, ale nikdy nebyl problém) až doteď. Řekl jsem si, že se za hodinku najím a nějak to přežiju a pracoval jsem dál, jenže hlad ustoupil a třes se zmírnil, ale začala se mi divně motat hlava a od té doby se mi motala až do 21. hodin. Druhý den jsem vstal čerstvý a vyspaný a jel do práce. A zde začal problém, opět se mi vrátily závratě a znova kolem 14 hodiny. (Po dvou hodinách zátěže).....Nicméně jsem si prošel velmi nepříjemnou cestu po doktorech a vyšetření nikdy nic neukázala. ((( CT,MR,Testy cukrovky,EKG, Audio,Sono krčních tepen, rehabilitace,RTG c páteře. ))) Laboratorní vyšetření----ABSP :Neutrofily-abs.pocet (giga/l) :3.3, Lymfocyty-abs.pocet (giga/l) 2.5, Monocyty-abs.pocet (giga/l):1.0, Eosinofily-abs.pocet (giga/l):0,2 , Bazofily-abs.pocet (giga/l) : 0.0 DIFA-Neutrofily (%) 46,7 ,Lymfocyty (%) 35,1 ,Monocyty (%) 14,4 , Eozinofily (%) 3.3 , Bazofily (%) 0.5 KO: Leukocyty str. (WBC) (Giga/l) 7, Erytrocyty str. (RBC) (tera/l) 5,26 ,hemoglobin g/dl 17,1 , Hematokrit (%) 50.0 , Str.obj.erytr (fl):95.1 , Barvivo erytr (pg) 32,6 , str.barev.kon (g/dl)34.3 , Erytr.krivka (%) 13.4 , Trombocyty str. (giga/l) 230 ,tromb.hematokr. (%) 0.222 , Tromb.str.obj (fl) 9.6 , Tromb.krivka :16.5 MOC:PH 5, Bílkovina 0, Glukóza 0, Ketolátky :3 ,Urobilinogen:0 , Bilirubin : 0 , Krev:0 , Nitrity: NEG SEDI-SEDIMENT : Leukocyty:0-4 Močovina:3.1 , Kreatinin (umol/l) 90, Sodík (mmol/l) 142,0 , Draslík (mmol/l) :4.90,Chloridy :106, Bilirubin :21, Bil.konjugovaný:7,ALT 0.4 , AST 0.31,cholesterol .4,58 ,Triacylglyceroly 1.17 , glukóza:4,5 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Dostal jsem spousty prášku na všechno, páteř by to být neměla, v práci opakuji každých 30 minut to samé a před 14 dny jsem si byl zkušebně v práci zkusit jak na tom jsem a opět po dvou hodinách se mi to vrátilo(Těžko popsta závraťe,spíš stav opilosti a pocit jako na loďce.) Dnes se ale začali objevovat i potíže jako bolest hlavy, (mírná ale trvalá.Od temene k čelu) Bolest očí, bledost (velmi znatelná) agrese,spavost a spánek musím mít aspoň každé 4 hodiny tak na hodinku. Poslední dobou jsou i pocity na zvracení, ale nikdy ke zvracení nedošlo. Byl jsem i testován na chlamidiu pneumanii, podle doktora těžko říct. IgA negativní,IgM positivní a IgG hraniční. Nevím snad jsem něco nezapomněl, nevím co mám dělat, pracovat nemůžu a teď už se nepohybuju skoro vůbec, jen WC a zpět do postele. Nemám sílu na nic. Všichni říkají,že jsem zdravý, ale bohužel. Mám pocit,že se to zhoršuje. Připadám si jako mimo tělo. (Barvy vybledlé, vuně se ztratila,pocit nesvobody) Předem děkuji za odpověd. Váš Richard.

Odpověď odborníka:

Dobrý den,chápu,že jste se dostal do velmi svízelné situace.Ale to hlavní,co jsem z Vašeho líčení vycítila ,je dle mého názoru neadekvátní pocit zoufalství,beznaděje,ztráta jakékoliv důvěry v lékaře.Určitě není příjemné,když člověk má výrazný pocit nemoci,a dostává se mu samých "negativních "nálezů.Měl by mít radost,ale nemá,protože situace se znovu vrací do stadia nejistoty,obav...Lékař nemá v úmyslu léčit patologické nálezy,chce léčit živého,konkrétního člověka.Pokuste se obnovit důvěru v možnost spolupráce se svým ošetřujícím lékařem,který Vám zprostředkoval ta četná vyšetření.Hovořte s ním o svém pocitu nesvobody v životě,jakémsi vytracení se positivního vnímání sebe sama.Pacienti nemívají rádi doporučení antidepresivní medikace s protiúzkostnými účinky,ale právě tato skupina léků mechanismem psychoimunologických drah dokáže chránit organismus před oslabením,při troše trpělivosti v aplikaci se často téměř zázračně upraví náhled na situaci.Je to trochu podobné,jako když smyjete nános prachu z okna,kterým pozorujete svět.Ten sice zůstane týž,ale Vám se nabízí mnohem více barevných variant,než jen černá a bílá-moc a moc prosím,pokuste se zlomit tu vnitřní pustotu a beznaděj..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: