Zažívací problémy

Dobrý den.Mám problém se zažíváním.Již přes týden mám pocit plnosti v břiše,málo odcházejí i větry.Většinou po jídle mám nucení na stolici (za den 2-3x).Stolice vyjde rychle bez námahy,ale není průjmovitá.Má charakter menšího válečku,několikrát přerušovaná.Je spíše světlejší hnědé až žluté barvy,plná zbytků.Není hladká a spíše kysele zapáchá.Větry odcházejí lépe po snědění jablka a nebo mléčného produktu.Krev ani hlen ve stolici nepozoruji. Jsem 17 let po operaci žlučníku a 24let po hysterektomii ca ovaria. Na gynekol.prohlídky včetně onkomarkerů chodím pravidelně.Zde je vše v pořádku.Tento stav s poruchou trávení se mě opakuje nepravidelně již několik let.Při tom mám takový pocit,jako když se střeva nehýbou.Ale časem se vše srovná (alespoň to tak dosud vždy bylo).Kdysi mě doporučili brát Pancreolan.Teď ještě zkouším Laktobacyl.Jen nevím,nemám-li po něm tu častější stolici.V tomto období držím nemastnou dietu,nepiji kávu,alkohol.Prosím,můžete poradit o jaké event.onemocnění se jedná? Děkuji předem za odpověď. Hana

Odpověď odborníka:

Z pouhého popisu potíží nelze stanovit přesnou diagnozu, jedná se totiž o nespecifické potíže, které mohou být společné spoustě onemocnění. Je tedy vhodné navšítvit lékaře k podrobnějšímu vyšetření včetně krevních odběrů, event. ultrazvuku břicha či endoskopického vyšetření zažívacího traktu.

MUDr. Miroslava Stará
MUDr. Miroslava Stará

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Měření nitroočního tlaku
Články: Měření nitroočního tlaku
Měření nitroočního tlaku je...
Nervy
Články: Nervy
Nervová soustava slouží k...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: