Zažívací problémy po prodělané střevní chřipce

  • Dotaz od: Dana Keprtová
  • Publikováno: 23.4.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, dcera (2 roky) před 2 měsíci prodělala střevní chřipku -hlavně zvracela, průjem skoro žádný. Vše jsme zvládly s normální dietou. Od přechodu na normální jídlo má problémy s mléčnými výrobky-při mléku (Beba3) a jogurtech si vždycky šahá na žaludek a říká, že bude zvracet, ale nikdy nezvrací. U kravského mléka je vše OK. Stejně tak má od té doby problém se stolicí -zácpa sice 1 den, ale vždycky stojí za to. Stolice tvrdá a velká. Byli jsme u pediatra, břicho prý v pořádku; shodli jsme se, že si mohla zničit bakterie v žaludku. Dostala na měsíc Laktobacílky, ale vůbec to nepomohlo. Nikdy před tím žádně takové problémy neměla a ani ve stravování jsme nedělali žádné změny. Nevím, jestli mám trvat na nějakém vyšetření žaludku nebo věřit pediatričce, že to přejde. (jako kojenec měla reflux, pila Beba AR) Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto potíže by se měly postupně upravit Optaření:1. zkuste změnit druh mlíčka - je jich na trhu mnoho druhů od různých firem, 2. dávejte jí delší dobu laktobacilky, můžete třeba změnit firmu, dejte pozor, aby měly co nejvyšší obsah bakteriií v jedné kapsli a pokud by potíže byly opravdu dlouhodobé (2měsíce a více), potom je na místě domluvit se s pediatričkou. Podle mne ale nejde o nic vážného a vše se postupně upraví. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: