Zčervenání poloviny obličeje

Dobrý den, paní doktorko,potřebovali bychom komplexní posouzení stavu naší babičky. P aní 70let, za sebou má už - 2nádory - 1.štítné žlázy s exoftalmem před 9lety /léčen scintigrafickym podáním látky a operativní odstranění štítnice/ a 2.duktální ca prsu před 3lety /léčen pouze operativně/, nyní v pořádku/. Chodí na onko kontroly. Její syn zemřel před 3lety ve 41 letech na mozkový nádor - gliomatosu mozku. V současnosti má občasné velmi výrazné zčervenání v oblasti obličeje a poloviny krku -jen na polovině! -vlevo!(jako je exoftalmus) ale je velmi intenzivní /souvislost s rozrušením a psychickou nepohodou,ale i spontánně, bez vypozorované příčiny/. Občas omdlí a neví o sobě, hloubku bezvědomí nelze posoudit, žije sama. Léčí se na vysoký tlak -dvojkombinace léků a užívá substituci na šž. Přetrvává exoftalmus oboustranně s otokem levého oka, který se mírně zhoršil. V nemocnici vyloučili neuroendokrinní nádor sberem moči a rozborem, nic nepotvrzeno. Další vyšetření: krevní rozbory obecné , kolonoskopie, rtg srdce a plic a sono břicha. Uplně původně před ní řekli že by mohlo jít o mozkový nádor, CT mozku však objednat nechtěji...prý není potřeba a prodělaná vyšetření stačí. Paní je velmi vystrašená, starala se o umírajíího syna s dg. mozkvý nádor skoro celou dobu /viděla tu postupnou bezmoc a jeho odchod/ , sama má v anamnese 2nádory, takže její tělo reaguje tímto způsobem - tvorbou nádorů, stres,který ted prožívá- jí určitě velmi škodí i v tomto ohledu... Zdá se nám trošku "kruté" ji nevyšetřit CT mozek, když by se jednoznačně proces v mozku vyloučil. Už pro "jistotu", jsme ochotni vyš. zaplatit, ale není vůle. Nechceme nikoho obcházet, ale prosím o posouzení situace vámi, i když specialista na neurologii nejste, ale tento lékař v poradně chybí. Jen prosím lékařskou intuici nebo zkušenost, jak byste postupovala vy. Děkuji za čas, co jste strávila tímto dotazem moc a moc :o) Prosím tedy o Váš názor po zhodnocení všech info /vím, že byśte jich asi potřebovala ještě více/, zda tedy máme CT požadovat jinde nebo ne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zkuste se obrátit na nějakého soukromého neurologa a domluvit se s ním. Vy si v podstatě můžete nechat na vlastní žádost udělat jakékoliv vyšetření jako samoplátci. Můžete se zkusit zeptat na některém radiologickém pracovišti (např. CT BUdějovická, CT Mediascan Chodov) a zeptat se tam, zda by bylo možné vyšetření na vlastní žádost, pro klid maminky, udělat. Zda se o mozkový nádor spíše jedná nebo nejedná si netroufám na základě výše uvedených informací tvrdit. příjemný den a přeji hodně štěstí

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: