Zduřelá hlava nadvarlete po zánětu

Dobrý den, moc děkuji MUDr. Janu Vašinkovi za zodpovězení mého předchozího dotazu týkajícího se možné rektouretrální píštěle. Byla mi provedena rektoskopie a anoskopie, naštěstí vše negativní, žádná komunikace. Zánět nadvarlete již také v podstatě odezněl, druhý den již po pětitýdenní léčbě neberu antibiotika. Mám tedy snad poslední dotaz. Nadvarle na špičce pravého postiženého varlete je při pohmatu (myslím, že se tomu říká hlava nadvarlete), kde byly při zánětu největší bolesti, stále jakoby větší (jakoby trochu zduřelá, ale nebolestivá) než na levé straně. Při ejakulaci a po ní mě nadvarle stále trochu pobolívá, ale rychle to odezní. Předpokládám, že je to normální stav, nijak mi to nevadí, jen se chci ujistit, že s tím nemusím opět na urologii. Na kontrolu již nejsem objednán. Chci se rovněž zeptat, zda se ta hlava nadvarlete ještě zmenší, nebo už ne a to menší zduření v důsledku záněte nadvarlete dále nezkoumat. Jinak v akutní fázi zánětu mi byl proveden ultrazvuk skrota, vše v pořádku. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Zvětšení je důsledkem stále probíhajícího zánětu, který je součástí hojení nepříjemné pocity by měly postupně odeznívat. je ale možné, že nadvarle zůstane větší trvale. Zánětlivou reakci a nepříjemný pocit můžete řešit např. ibalginem.

MUDr. Jan Vašinka
MUDr. Jan Vašinka

Specializace: Urologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dámy, obtěžují vás noční návštěvy toalety? Známe důvody!
Koloskopie
Články: Koloskopie
Koloskopie nebo také...
Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Články: Vyšetření kostí lze podstoupit i preventivně
Následky osteoporózy se...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Články: Bechtěrev vám nemusí zničit jen záda
Ankylozující spondylitida...
Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Články: Záludná rakovina ledvin: lze ji odhalit včas?
Diagnóza rakoviny ledvin je...
Prolaktin pomůže poznat epilepsii
Články: Prolaktin pomůže poznat epilepsii
O prolaktinu se mluví jako...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: