Zelený zákal

Dobrý den, mám takový trochu hloupý dotaz, již od plnoletosti má vysoký tlak v očích, zelený zákal nemám diagnostikovaný, mé hodnoty jsou 30 a 33 torů, s tím, že se mi ještě z toho odečítá tloušťka rohovky, oční nerv není poškozen a jsem proto jen po lékařským dohledem a chodím po 6 měs na kontroly do nemocnice, ale teď k mému dotazu. Protože oči mám citlivé a pracuji celý den s PC, tak jsem se rozhodla investovat do kvalitních slunečních brýlí, vidím s nimi úplně perfektně, problém nastává když koukám do elektroniky, PC, mobilu, nebo v autě na palubní počítač, tak se objevují takové tmavé skvrny, brýle jsem dala na reklamaci, ale pak mi došlo, jestli to nemůže mít souvislost právě s vyšším očním tlakem, protože paní v optice mi řekla, že s brýlemi vidí bez problému. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pohybující se útvary před očima souvisí často s odchlípením sklivce,t.j. stárnutím sklivce. Pokud se objeví náhle, doporučuje se vyšetření očního pozadí k vyloučení postižení sítnice. S nitroočním tlakem to nesouvisí. Pokud je sítnice v pořádku, nijak se to neléčí. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: