Zika

  • Dotaz od: Martina Starostová
  • Publikováno: 20.7.2016
  • uLékaře.cz

Dobrý den, rádi bychom s přítelem počali miminko. Přítel byl v červnu 3 týdny v Mexiku - Puebla. Žádné problémy, které by naznačovali nákazu virem Zika, neměl. Proto bych se ráda zeptala, zdali je nutné čekat 6 měsíců (dočetla jsem se na netu) než se začneme pokoušet? Mnohokrát děkuji.

Odpověď odborníka:

I bez příznaků může být přítel nakažen virem zika a přenášet ho spermatem. Proto rozhodnutí o početí, s rizikem možné nákazy, záleží na vás.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: