Syn - předkožka

Dobrý den, prosím o radu. Syn, jsou mu 3 roky má přilepenou předkožku k žaludu a nevím, zda mám jít s ním k urologovi na odlepení, či stále čekat, zda se odlepý sama. Mazili jsme kortikoid. mastí asi měsíc a malinko se slepení zmenšilo, měl to pomalu slepené k dirce na čurání a díky masti se to poposunulo, asi tak o 4 mm. Dětská doktorka řekla, abych to řešil s urologem a mazat již už nemáme. Co poradíte??? Máme ještě čekat a nebo aby urolog provedl odlepení???? Jinak žádné problémy s pinďou nemá. Děkuji a nashledanou p. Zíka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Josefe. Na nic nečekejte- urologické vyšetření je na místě. Ten na základě jednoho vyšetření zhodnotí, zda je nutná operace či nikoliv. A kortikoidy prosím NE! Při dlouhodobém užívání můžou uškodit a navíc předepisují se pouze v indikovanaých případech. Při ppřetahovaní předkožky lze použít obyčejnou vazelínu. Přetahujte předkožku nejlépe po okoupání.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: