Žilní nedostatečnost

Dobrý den,mám dotaz ohledně řešení žilní nedostatečnosti operací.Diagnoza:safenofemorální insuficience,kmenová insuficience velké safény.Dědičné zatížení ze strany táty,bratr již po operaci.Potíže trvají asi pět let(je mi 37),nastupují hlavně po velké fizické zátěži.bolestivost není veliká.Může být operace v počátku onemocnění spíše na škodu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, operační řešení je v podstatě nejradikálnější řešení žilní nedostatečnosti. Další možností je obecně sklerotizace přítomných žilních městků, ale pokud je insuficientní celá velká saféna, není pravděpodobné, že by sklerotizace stačila. Operace z velké části ochrání před horšením žilní insuficience a tím pádem před komplikacemi z toho plynoucími (bolesti, nepříjemné pocity v nohou, vředy, ekzém, žilní trombóza atd.). Pokud máte pochybnosti, doporučuji probrat Váš stav a možné výstupy operace a ostatních léčebných postupů s Vaším ošetřujícím lékařem.

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: