Živočišné uhlí a antikoncepce

Dobrý den, chci se zeptat, zda je zachována spolehlivost antikoncepce, když jsem měla střevní potíže (lehčí průjem, ovšem ne vodnatý), použila endiaron- ten by neměl ovlivnit spolehlivost antikoncepce, měla jsem pohlavní styk- beru HA a nepoužila jsem žádnou jinou antikoncepci, bohužel mi ale endiaron nezabral a tak jsem včera použila 2 tabletky živočišného uhlí, které spolu s dietou zabraly- dnes už jsem nebrala. (jeětě nutno dodat, že "průjem" byl vždy až zhruba po 6-7 hodinách od spolknutí pilulky atikoncepce a opakoval se maximálně 3x) Mám poslední 2 pilulky do zahájení 7denní pauzy. Chci se zeptat, zda není možnost otěhotnění, (vím, že živ. uhlí ovlivňuje vstřebávání pilulky) když jsem tabletky uhlí použila až 2 dny po PS. do konce cyklu chci použít ještě jinou antikoncepční metodu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Graviditu na 100 procent není možno vyloučit, i když pravděpodobnost není příliš velká, do konce cyklu použijte ještě kondom a kdyby se menses nedostavily udělejte si gravitest,ale myslím, že nebude potřeba. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x