Zlomená zanártní kost

Dobry den, 22.5.10 jsem pri padu dopadl celou vahou na vnejsi cast prave nohy a dle lekarske zpravy mam zlomeninu zanartni kosti. Nasel jsem si,ze jich je sedm,tak tedy nevim,proc ve zprave neni uvedena ta konkretni zlomena,ale boule se mi udelala na prave strane v mistech nad krychlovou kosti,tak by to mohla byt ta.Jelikoz to mam pry dobre usazene,tak nemam sadru,ale jen stahovaci obvaz.Bylo mi receno,ze se to bude davat dokupy asi 6 tydnu.Ja se vsak zapomnel zeptat,zda-li je realne jet za necelych 8 tydnu na 14denni cyklodovolenou,kde se bude denne jezdit na kole.Nevim,jak jsou zrovna tyto kosti pri slapani predni casti chodidla namahany,tak bych se chtel zeptat,jestli je realne na tuto akci jet? A dale,po jake dobe ta kost sroste natolik,ze budu moci chodit bez berli? Dekuji

Odpověď odborníka:

Takto intenzivní sportování za 7 týdnů bych nedoporučovala. Navíc nelze vyloučit, že někdy třeba i upadnete nebo prudce došlápnete a mohly by vzniknout komplikace. Po 6 týdnech byste již berle nemusel nosit, ale vše záleží na rychlosti hojení a ta je dost individuální. Vše se bude řídit nálezem při kontrole na ortopedii.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
zlomenina zanártní kosti | Od: Barbora L. | 4.3.2014 16:41
Dobrý den,

1.1.2014 jsem si zlomila na levé noze zanártní kost. I já nemám na zprávě uvedeno která to je, ale podle bolesti předpokládám, že je to ta kost pod prsteníčkem. 6týdnů jsem měla berle a ortézu. Včera jsem byla na kontrole, sundali mi ortézu a berle už nemám. Zlomenina ale ještě není stále zahojená. Na RTG šlo vidět, že ještě není úplně srostlá. Doktor mi již řekl, že můžu plně došlapovat a sportovat. Mám se vyhnout akorát skákání. Při chůzi mě to trošku bolí, ale dá se to vydržet. Chci se zeptat, zda-li je to správný postup. Na kontrolu mám jít až za tři měsíce. Předem děkuji za odpověď.
reagovat
re:zlomenina zanártní kosti | Od: uLékaře.cz | 10.6.2015 10:53
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložil jej přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
re:zlomenina zanártní kosti | Od: Poradna uLékaře.cz | 5.3.2014 10:00
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám
lékař mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste
dotaz zkopírovala a vložila jej přímo do poradny
na těchto stránkách:
http://www.ulekare.cz/poradna-rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
zlomenina zanártní kosti | Od: miroslav | 9.6.2015 22:15
Dobry den mynulou nedeli jsem si zlomyl zanartni kost
dostal jsem dlahu po tydnu my ji sundaly a udelaly rtg ale
kost je stale zlomena ale doktor rekl ze mam nato pomalu
naslapavat a procvicovat prsty a pomalu nato chodit 30.6
jdu na kontrolu chtel bych vedet jestly to je normalni postup
dekuji
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: