Zlomené záprstí malíčku

  • Dotaz od: Svárovský
  • Publikováno: 15.9.2016
  • uLékaře.cz

Dne 28.8. 2016 jsem byl ošetřen na ortopedii. Na RTG zjištěna fractura diafýzy v MTC bez dislokace. Mám doporučenou sádrovou fixaci na 4 týdny. Za týden jdu na kontrolu k sejmutí fixace. Problém je v tom, že 1.10. odlétámm na dovolenou. Co když ruka nebude ještě zahojená? Je možné jiné řešení? Třeba nějaká ortéza? Nechce se mi na dovolenou s rukou v sádrové fixaci :-( děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Řekl bych, že po 4 týdnech bude stav již v pořádku, odlétáte vlastně až po 5 týdnech po poranění. Uvidíte, co Vám lékař při kontrole řekne. "Lehčí" formy fixace jsou event. možné, spíše to ale již nebude třeba.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: