Zlomenina kostrče?

Chtěla bych se zeptat, 15.7 2014 jsem spadla z koně, kůň se splašil, prudce zabrzdil a já přelítla přes hlavu, údajně jsem udělala dvě salta ve vzduchu a poté jsem spadla na zadek. Začala mě hodně bolet kostrč, postavení ještě šlo, ale jak se to přes noc rozleželo, tak to bylo horší. Po pár dnech se to spravilo, ale poté jsem blbě došlápla, zvrkla si kotník a v kostrči mi nahlas křuplo a švihlo. To bylo asi 20.7 od té doby to hodně bolí při sezení, vstávání, kolikrát i při chůzi, v noci mi dělá problém spát a najít si vhodnou polohu. Myslíte, že by kostrč mohla být zlomená, nebo jen naražená? Popřípadě mám jít na RTG?

Odpověď odborníka:

Urcite je treba rtg nebo vysetreni ultrazvukem
Po potvrzeni.ze se nejedna o zlomeninu.pripadne po jejim vyleceni je treba fyzioterapeuticka lecba vztahu v panvi a mozns i osetreni kostrce pres konecnik.idealne soucasne s nacvikem cviku.vse musi byt navazne.v souladu.vylouceni zlomeniny je prvotni.v brne by bylo mozno sr objednat do me ordinace.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Články: Nehtová rovnátka – bezbolestné řešení zarůstajících nehtů
Tahle potíž dokáže člověka...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Články: I lidé malého vzrůstu mohou dělat vysněné povolání
Lidé s menším vzrůstem sice...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Vyšetření sluchu
Články: Vyšetření sluchu
Co vše má obsahovat...
Vyšetření osteoporózy
Články: Vyšetření osteoporózy
Cílem vyšetřovacích metod u...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: