Zlomenina kotniku

Dobry den, 3 unora jsem utrpela zlomeninu vnejsiho kotniku nohy. 5 tydnu sadrao berlich. I pres denni aplikaci Fragmiinu 27/2 v nemocnici sadra sejmuta a diagnostikovana drobna trombosa v lytku. sadra navracena, uzivam Xarelto. Po 5 tydnech sadra sejmuta. Nyni po tydnu stale bez doslapu noh v dolni casti stale otekla a ve svisle poloze meni barvu do cervenofialova. V chodidle mirne mravenceni. Muze byt tento stav adekvatni zraneni? Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Stav může odpovídat zranění , to by se ale po 5 týdnech mělo zhojit, důležitější je nález trombosy a nutnosti dalšího ředění krve. Doporučuji konzultovat hematologa a jeho vyšetření včetně ultrazvukového vyšetřneí o kterém nepíšete. Někdy se doporučují i kompresní punčochy . Je tedy nutná rehabilitace cvičení a vířivka a ještě hematolgoické vyšetření, otok může být dvojího původu .

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: