Zlomenina kotníku

Ještě bych se chtěl zeptat, když mi sádru sundali, zrentgenovali, pak zjistili že mi to nesrůstá, tak mi narazili zpátky tu starou rozřízlou sádru a omotali jí jenom obvazem, je to malá nemocnice a mám strach jestli postupují správně. Navíc mi tam sestra tu nohu násilně zatlačila a párkrát mi v tom kotníku zaštípalo. Mám teď strach že mi s tím nějak pohla. Postavení kostí jsem měl do teď v ideálním postavení, tak jsem myslel že kosti srůstají od první chvíle zlomeniny.

Odpověď odborníka:

Kosti opravdu srůstají od prvního okamžiku zlomeniny, nejdříve se vytvoří krevní výron, poté se tvoří primární vazivový svalek neviděný na rtg snímku. Může se přiložit nová sádra, ale pokud starý sádrový obvaz byl vyhovující je možno použi i jej.Stejně se někdy následně přikládá mnohem volnější ortéza. Pokud máte jakékoliv pochybnosti máte svobodnou volbu lékaře a můžete vyhledat jinou chirurgickou ambulanci, ale ,pokud jak píšete, že po 6 ti týdnech je postavení úlomků správné neměl byste mít ze zhojení obavy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: