Zlomenina kotníku

Dobrý den,¨ děkuji za vyčerpávající odpověď na moje předchozí otázky. 10.9. 2013 úraz fraktura hlezna trimall. s dorzální luxací v tibiotalárním kloubu dx. Následující den operace (dlaha P V, 2x drát, malleol. šr. s podložkou). První dotaz: v léčeném kotníku mi dost často hlasitě praská. Nedělá mi to žádný problém. Ustane to časem? Druhý dotaz: jsou doporučené lázně od lékaře na tuto dg.? Jsou hrazené pacientem nebo VZP? Třetí dotaz: během léčení jsem brala Wobenzym 800tbl. Již po několik let beru preventivně každou zimu Condrosulf 800 (věk 56 let, v rodinné anamnéze je artroza). Je potřeba brát ho i tuto zimu, když jsem brala Wobenzym? Děkuji za odpověď Věra Kaslová

Odpověď odborníka:

Odpovědi na dotazy: Velmi pravděpodobně ano, jistě přispěje i odstranění kovového materiálu. Lázně lze doporučit do půl roku po úraze a operaci. V té době nástup. Návrh podá praktický lékař vaší pojišťovně. Tyto léky nemají pro zhojení zlomeniny význam. Zvláště homeopatika.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x