Zlomenina obou kostí předloktí u 8 letého dítěte

Dobrý den,dcera po padu utrpěla zlomeninu obou kosti předloktí v dist.třetině s mírným dorzálním skolem. DG. frct partis sistalis antebrachii I.sin disloc min.. 4 po urázu a renngenu jí paní doktorka v tahu přiložila dvě dlahy,po opětovném rtg-je zlepšení(kom.p.doktorky je to trochu lepší)postavení. Mám dotaz zda lékařka zvolila dobrý postup,zákrok na sádrovně se mi pro osmi letou holčičku zdál dost drastický a dle vyjádření lékařky výsledek nic moc. Za 5dní jdeme opět na rtg. co můžeme pak čekat? Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Vážená Kateřino, chápu, že přikládání dlahy v tahu musel být pro Vás i Vaši dceru nepříjemný zážitek. Bohužel nevidím RTG snímek, abych mohla posoudit, do jaké míry se repozice zdařila. Každopádně, pokud se dcerka vyhne operaci, bude to úspěch, i přes výše zmíněnou bolestivou tahovou fixaci. Děti nás ale nepřestávají překvapovat, jak rychle a bez následků se u nich dokáží zhojit i zpočátku nepříznivě vypadající zlomeniny. Tedy s největší pravděpodobností bude po kontrolním RTG dohotovena plná sádra. Celkovou délku imobilizace odhaduji na 4-6 týdnů, vše dle RTG. Další možností by byla potom operace - tedy přiložení dlahy, nebo fixace drátem. S pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x