Zlomenina obou kotníků

Dobrý den pane doktore, mám 10 - ti letého syna, který si zlomil vnitřní i vnější kotník na pravé noze. Léčí se zatím konzervativně (v narkoze mu nohu rovnali) - jen sádra na 4 týdny, bez operace. Noha drží dobře, ale lékař říkal, že vnitřní kotník byl zlomen škaredě - snad vertikálně a zasáhl růstovou chrupavku a mohl by být problém s růstem kotníku. Přiznám se, že tomu nerozumím a snad to interpretuji dobře. Mohl by jste mi prosím vysvětlit, co za kopmlikace nás mohou čekat, pokud by by byl problém s růstovou chrupavkou a jak se tyto problémy řeší? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Pokud by opravdu se jednalo o poranění růstové zony v růstové chrupavce potom dochází k nerovnosti růstu obou kotníku s vybočením nohy. Postižení této produktivní zony růstové chrupavky je exremně vzácné a i když snímek nevidím růstová schopnost 10 letého dítěte je obrovská. Většinou lze očekávat pravě po nerušené konservativné léčbě plné vyhojení. pokud je postavení v kloubu příznivé.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: