Zlomenina nosu

Dobrý den, před 14 - ti dny jsem byla napadena a byla mi způsobena zlomenina nosu. Rovnali mi ho a byla jsem 3 dny v nemocnici. Bylo mi sděleno, že na nos si nemám sahat 6 týdnů a chránit ho před nárazem a tlakem. Chtěla jsem se zeptat za jak dlouhou se můžu věnovat sportu? Nos mě občas zabolí, hlavně při větší mimice, dlouho se nemůžu smát a hlavně mi vadí ty tlaky, třeba když jdu do kopce a rozproudí se mi krev, tak mě začne tlačit v nose a to není příjemné. Měla jsem letět letadlem pryč, ale kvůli těm tlakům jsem to raději odložila. Ještě mám hematomy pod očima. Bude nos rovný jako dřív nebo po zásahu už to nebude nikdy stejné? Zdá se mi ještě napuchlá špička nosu a opticky mě to klame. Je normální mít otoky po 14 - ti dnech? A hlavně za jak dlouho přejde to tlačení, ať vím, kdy můžu do letadla a sportovat. Moc děkuji za vysvětlení.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, Váš dotaz patří spíše do oboru otorhinolaryngologie, tedy ušního, nosního a krčního lékařství. Takže jen obecně. Ústup otoků a pocitů tlaku mužete urchylit ledovými obklady. Případně si koupit tablety Aescin. Hojení může trvat 4-6 týdnů, takže by bylo vhodné po tu dobu vyloučit sporty, především takové, při nichž by mohlo dojít k přímému nárazu. Například veškeré míčové hry.

MUDr. Vladimír Němec
MUDr. Vladimír Němec

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: ASKLEPION s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x