Žlučník

Váš dotaz do poradny: prosím jdu na operaci žlučníku na doporučení lékaře nebot tam mám 8mm kamínků mám dosti velké bolesti zad a lopatek nevím jestli je to z toho ramečna mi dříve opichovali ale ted říkaj že to může být z toho žlučníku teďto nějak nebolí ale zase se mi to vrací,nemůžu ani stát jak to tlačí nakostrč myslíte že operace pomůže?děkuji DY

Odpověď odborníka:

Vážená paní Ludmilo, pokud při Vámi uvedených obtížích potvrdilo vyšetření přítomnost žlučových kamenů, je vynětí žlučníku (cholecystektomie) spolu s kameny považováno za nejvhodnější postup. Ve většině případů obtíže po vynětí žlučníku vymizejí, nicméně v některých případech se projevuje tzv. postcholecystektomický syndrom (tzn. obdobné obtíže jako byly před operací). Každopádně je vynětí žlučníku preventivním výkonem, zabraňujícím vzniku rakoviny žlučníku, k níž dlouhodobé dráždění stěny žlučníku kamínky může vést. Doporučuji Vám podstoupit plánovaný chirurgický zákrok. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

Poradna uLékaře.cz

  

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: