Změna poševního výtoku v zahraničí

Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda je možné, aby se při dlouhodobém pobytu v zahraničí v oblasti se zcela odlišnou stravou a podnebím změnil zápach poševního výtoku. Momentálně je to asi dva a půl měsíce, co jsem na Taiwanu, a zhruba měsíc po příjezdu se zápach začal výrazně měnit. Nepodobá se však ničemu, co znám z dřívějška - asi před dvěma lety jsem často trpěla na bakteriální a kvasinkové infekce, ale tento zápach byl odlišný. Žádné jiné komplikace, jako například svědění, zarudnutí, bolesti apod. nepociťuji. Konzistence výtoku se také nezměnila. Za dobu tady jsem měla jednou pohlavní styk a to s kondomem a žádné komplikace po té taky nenastaly. Do ČR se vracím asi za 3 měsíce, myslíte, že mám vyhledat lékaře? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, změna složení stravy ovlivňuje i složení sekretů lidského organismu. Je proto pravděpodobné, že Vaše obtíže s tím souvvisejí. Pokud opravdnu nemáte žádné obtíže, není podle mého názoru nutné lékaře vyhledat, po návratu do ČR by se vše mělo upravit.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: