Zrychlený srdeční tep

Dobrý den. Je mi 14 let. Prodělávám těžkou angínu, na kterou již 10 dní beru antibiotika a stále nepomohly až v poslední době cítím zlepšení. Byl jsem i píchat spodní levou stranu nosních dutin. Když jsem si zkusil změřit tlak, tak ten byl v normě, ale srdeční tep byl 116 a to jsem jenom v klidu seděl. Na rentgenu plic i srdce jsem již kvůli zmíněné angíně byl. Může být tep zvýšený díky nemoci? Děkuji. Přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte anginu a zánět nosních dutin, tak vaše tělo bojuje z infekcí. K infekci patří zrychlený tep, poté si změřte tep až po vyléčení anginy a zánětu nosních dutin a bude pravděpodobně v normě.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: