Zamlklé těhotenství

Dobrý den paní doktorko, chtěla jsem se zeptat, již po druhé jsem prodělala zamlklé těhotenství a pokaždé co jsem otěhotněla tak se mi nad můstkem objevilo hnisavé ložisko, zubař to řešil klasicky(říznout, dren) akorát při druhém těhotenství už nebyly nasazeny antibiotika. Tento problém řeším už cca 2 roky, pořád se opakuje. Může to mít vliv na mé zamlklé těhotenství? Je mi 37 let a mám 16-ho syna. Děkuji a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, před případným těhotenstvím bych určitě doporučila vyřešit problémy se zuby. Tzn. pečlivě vyšetřit a event. vyléčit všechny možné zdroje zánětu. V průběhu těhotenství dochází k oslabení imunitního systému a z toho důvodu pak k možnému znovuobjevení zánětu v zubu. Příčin zamlklého těhotenství je mnoho, není jednoznaačně možné dávat to do souvislosti s opakovanými zubními problémy.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: