Zvětšená slezina u dětí

Dobrý den, mám 8letou dceru. Základní dg.-eozinofilní ezofagitida,izolovaný deficit laktózy,atopický ekzém. Asi půl roku velké zhoršení ekzému. Zjištěny zvětšené uzliny na krku, v podpaždích, v tříslech. Nyní na uzv zvětšená slezina 10x5cm.(brané ATB pro spálový bacil v krku-Fromilid 250).Výsledky krve:Herpeticé infekce-St.anti-HSV1/2 IgM ELISA 1,200.St.anti-HSV1/2 IgG ELISA 10,000.anti EBV EBNA IgG ELISA 9,397.anti EBV VCA IgG ELISA 43,396.B_Neutrofil-krev-39%.B_Lymfocyt-krev-44,9%.B_Eozinofil-krev-7,7%.Jinak KO v pořádku. Myslíte, že uzliny a slezina může souviset se zhoršeným atopickým ekzémem. Bojím se, aby neměla leukémii. Ještě se nám před půl rokem narodilo miminko.Tak nevím, jestli to všechno spolu nesouvisí, ale bojím se leukémie. Děkuji za odpověť.

Odpověď odborníka:

Milá Hano, v krevním obaze jsou zvýšené eosinifili, což odpovídá alergii, jinak se KO zdá být v pořádku. Zvětšení uzlin jistě mlže být navrub zhoršení ekzému a zhoršení ekzému jistě může být navrub příchodu nového člena rodiny, což je často pro sourozence určitý stres. Ke slezině se úplně neumím vyjádřit, nemyslím, že by byla příliš zvětšená, oprvdu se může jednat o reakci na infekt a imunitní reakci na zhoršení ekzemu. Hezký den!

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x