Zvětšená slezina

Dobrý den, Chtěla bych se zeptat. Dnes jsem byla u svého praktického lékaře, jelikož již delší dobu trpím pocitem dušnosti a tlakem na hrudi, k tomu jsem měla před nějakou dobou i potíže s trávením a bolestí břicha. Pocit tlaku na hrudi a dušnosti mám již několik let, zejména v klidu, před spaním, všechna vyšetření ekg, Sono a jiná vyšetření byla vždy bez nálezu a tak diagnostikou byla psychosomatická příčina a úzkosti a předepsán Lexaurin. Byl mi samozřejmě taky doručen pohyb a cviky na páteř, jelikož mě pořád bolí hrozně záda. Pracuji v call centru a celý den sedím.Nicméně dle lékařské zprávy ze srpna, kdy jsem byla vyšetřována na pohotovosti kvůli obtížím s břichem mi byla akorát zjištěna zvětšená slezina, což mi nikdo neřekl a poslali mě domů, že mi nic není. Že mám napsáno v lékařské zprávě, že mám zvětšenou slezinu mi řekl, až dnes můj praktický lékař , ale ten to taky přešel se smíchem, že to nic není, ale přitom všude čtu, že zvětšená slezina je problém. Říkala jsem mu, že tedy proto v oblastni pod levým prsem cítím tlak, jak kdyby mě tam něco tlačilo, ale prý je to v pořádku , tak nevím. Prosím o Vaše vyjádření. Děkuji za Váš čas

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Nikolo, souhlasím s Vámi, že zvětšená slezina může být problém. Navíc jste byla vyšetřování pro obtíže v břišní krajině.Proto dporučuji konzultaci v gastroenterologické ambulanci. S pozdravem Dr.Simon JUlínek

MUDr. Simon Julínek
MUDr. Simon Julínek

Pracoviště: klinika Palas Athea

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: