Zvětšená uzlina

Dobrý den, chtěla jsem se poradit, zda mám nějakým způsobem řešit následující stav: Už asi 3 měsíce mám v levé části krku v oblasti subokcipitálních uzlin bulku, pravděpodobně se jedná o zvětšenou uzlinku. Dlouho se s ní nic nedělo, ale poslední 3 týdny, se zvětšila, zdruřilo se i pár dalších uzlinek v její blízkosti a zároveň i celé okolí je jakoby zduřené, takže se mi zde vytvořila větší boule, která sice moc neprominuje na povrch, ale je velice dobře hmatná. Celé je to nebolestivé a jednostranné. Žádné další problémy nemám, nemocná jsem nebyla. Akorát jsem někdy více unavená a obecně poslední dobou (od podzimu) jsem náchylnější k infekcím, ale za poslední 3 týdny jsem žádnou neprodělala. Poslední dobou se ještě občas v noci hodně potím. Někdy se probudím, je mi hrozné horko, jako bych měla i přes den návaly tepla, a v noci se někdy potím tak, že mám mokré vlasy i oblečení. Ještě mám zvětšeny dlouhou dobu uzliny v tříslech, oboustranně. Obvodní lékařka mi řekla, že mi sice může nabrat krev na základní vyšetření, ale tam že se stejně nic nemusí objevit a víc že mi s tímto nepomůže. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je lékařka na odvodě skeptická, obratte se rovnou na hematologii, pokud vás vezmou bez doporučení, bylo by to asi lepší mít přímo specializovaný názor. Pokud vás nevezmou jen tak "z ulice", poproste obvodní lékařku /ev. ji změnte/, zdá se mi to vyšetření na hematologii na místě. Pokud tedy nemáte problém v ůstní dutíně - třeba parodontitidu (zánět dásní) nebo zánět třeba ve vedlejších nosních dutinách - ale to by vám v rámci diff.diagnostiky /rozvahy o co všechno by mohl jít / měli doporučit právě na té hematologii. Neříkám, že jde zrovna o onemocnění lymf. uzlin typu lymfom, ale vyloučit by se to mělo. Informace a podrobnosti můžete nalézt zde: http://www.lymfomhelp.cz/index.php?page=/informace-o-lymfomu/informace-o-lymfomu, ale, prosím, neznepokojute se předčasně a zbytečně. Držím vám pěsti, at vyšetření dopadnou negativně. V minulém dotaze ale také zmiňujte možnost autoimunitního onemocnění, dnes nepíšete bohužel, jestli se léčíte a jaká diagosa byla stanovena? Je totiž možné, že zvětšené uzliny a i to pocení jsou doprovodným znamením této autoimunity a proto by vás měl ještě vidět váš ošetřujcí lékař, u nějž se léčíte na autoimunitu /je-li nějaký????/. Příště, pokud kladete otázky, podejte co nejvíce informaci, prosím...potom může být rada nezkreslená. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: