Zvětšená uzlina

Dobrý den chci se zepta již zhruba 6 měsícu mě trápí zvětšená uzlina na levé straně krku nikde jine zvětšené uzliny nemám, udělala se mi zhruba v prosinci kdy jsem měl silnou rýmu a kašel lékařka mi dala antibiotika na přeléčení kašle kašle už jsem se zbavil ale pořád mám rýmu už ne tak silnou ale mám tak se chci zeptat jestli ta uzlina souvisí pořád s tou rýmou ze začátku bolela těď už ne mám strach aby to nebylo něco jiného někde jsem čelt že uzlina než se vrátí do původní velikosti od infekce může trvat i několik měsícu děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po prodělané infekci může přetrvávat zvětšení uzliny i delší dobu. Důležité je sledovat velikost, pohyblivost uzlin a zda-li se uzlina dále nezvětšuje. Pokud byste pozoroval nějaké změny, doporučovla bych ORL vyšetření, ev. sonografické vyšetření, kde se změří velikost a lze rozlišti i strukturu uzliny.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: