Zvětšená uzlina pod klíční kostí, nejspíš po očkování

Dobrý den, asi před týdnem jsem se nechala očkovat proti chřipce vakcínou Vaxigrip. Cca po dvou dnech od očkování jsem našla pod klíční kostí blíž na levé straně až skoro u ramene bulku - nejspíš zvětšenou uzlinu. Není bolestivá. Na té samé straně jsem byla do ramene očkována. Ve vedlejších účincích v příbalovém letáku jsem našla uvedeno, že se může vyskytnout přechodný otok žláz v oblasti krku, podpaží nebo tříslech. Myslíte tedy, že zvětšená uzlina je reakcí na očkování nebo mám raději navštívit svého lékaře a pro jistotu podstoupit ultrazvuk ? V případě, že by to souviselo s očkováním, za jak dlouho by měla bulka zmizet? Zatím je stále stejně veliká. Moc děkuji za odpověď. Hezký den. Karolina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měsíc dejte tělu, aby se vyrovnalo s imunitní reakcí na očkování a potom ev. navštivte lékaře. Moc uzlinu neprohmatávejte, spíše kontrolujte jemně a očima, hmatem se také dráždí a můžete si ji vlastně uměle zvětšovat. Hezký den.

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dopřejte svým nohám odpočinek
Články: Dopřejte svým nohám odpočinek
Nohy jako ze železa...
Uzly ve štítné žláze
Články: Uzly ve štítné žláze
Uzly ve štítné žláze jsou...
Otrava organofosfáty
Články: Otrava organofosfáty
Nejčastější složkou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: