Zvětšená uzlina v nadklíčí

Dobrý den, před měsícem se mi udělala v pravém nadklíčí tvrdá, nehybná uzlina cca 1,5 cm velká. Byla jsem u praktické lékařky a prý mám virozu a na tu uzlinu mi dala lék na uvolnění kosterního svalstva. Myslíte, že je vše v pořádku? Nemůžou jít o nějaké onkologické onemocnění. Byla jsem před 3 měsící na imunoglogii a imunologické vyšetření bylo bez patologie. Dále jsem před 2 měsící byla na odběrech krva na KO, Fe, ferritin, CRP, FC, ANCA, ASCA a vše bylo též v pořádku. Raději se ptám, protože vím, že uzliny se nemají podceňovat...KF

Odpověď odborníka:

Dobrý den ano, mate pravdu a konáte správně. Uzliny a cokoliv co se jeví ne fysiologicke (nebo "normální") v lidském těle by se mělo prověřit a zjistit příčina. Příčin zvětšených uzlin je celá řada, od nezávažných až po závažné. Vaše laboratorní vyšetření jak píšete je v normě. Bylo by vhodné ještě udělat aspoň RTG PLIC A i když zde nebude prokázán žádný nález, doporučila bych sledovat a udělat kontrolu za 3 měsíce, bude-li zvětšená uzliny přetvrvávat nebo i se zvětšovat. Určitě to nezanedbávaejte, obzvlášť netrvá tento stav u Vás deůší dobu.

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: