Zvětšené bolestivé uzliny v tříslech, gynekologické obtíže

Hezký večer, asi před měsícem jsem měla pohlavní styk ve výřivce. Cca po týdnu a půl se mi udělala na genitálu drobná hnisající ranka a menší otok -obojí po cca týdnu a půl zmizelo. Současně jsem měla lehčí nažloutlý výtok a mírně zvětšené uzliny v tříslech a zvýšenou teplotu doprovázenou velmi silnými bolestmi hlavy (trpím migrénami, proto to nemusí mít spojitost). Gynekolog mi na to při prohlídce napsal krém Macmiror. Po cca týdnu sice ranka zmizela, ale uzliny v tříslech jsou mnohem větší, bolestivější (výraznější na pravě straně) a pobolívá mě podbřišek - zejména pravá strana, mám pocit lehkého svědění a občas mírné pálení při močení + bolest v krku a mírně zvýšená teplota. Gynekolog mi napsal antibiotika Xorimax, kdy po 3 dnech užívání jsou problémy téměř stejné. Je možné se ve vířivce nakazit nějakou pohlavně přenosnou chorobou, případně co by mohlo být příčinou těchto obtíží? Test na chlamidie mi gynekolog také dělal, a byl negativní děkuji za odpověd Weraa K.

Odpověď odborníka:

Uzliny se zvětšují při jakémkoliv zánětlivém onemocnění v jejich spádové oblasti, ne jen při pohlavních nemocech, doporučoval bych testy krevní na zánět CRP,Fw,LE případně kultivaci moče a kultivaci z pochvy a podle toho zvolit další postup. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x