Zvětšené bříško

Dobrý den, začátkem roku jsem vysadila antikoncepci (ne z důvodu plán. těh ale vysokého tlaku) a po menz. mě bolelo břicho a prsa, což přičítám tomu. Ale po další menstruaci se mi zvětšilo břicho a bylo tak celý měsíc. na pohled si toho přítel všiml také. po další mensrtuaci také nesplasklo, tk jsem si pro jistotu udělala těh. test s negativ. výsledkem. Od známých vím, že se může krvácet a přesto může být těhot., šla jsem na pravidelnou prohlídku ke gyn. a když jsem jí to řekla, pohmatem uvitř konstatovala, že těhotná nejsem a že zvětšené břicho může být tím, že mi pracujou vaječníky. Neudělala krev. testy ani ultrazvuk. Po poslední menz. se opět nic s břichem nezměnilo. Zácpu, průjem, nadměrnou plynatost nemám. Občas (1x/10dní) mám křeč do břicha krátkodobou. Na váze jsem přibrala pouze 1 kg, což věřím nemůže být vidět na břiše. Je možné, že se mi takto výrazněji může změnit postava nebo to může být jiný zdravotní problém a měla bych raději zajít k obvodnímu lékaři či že by mohla gynekoložka nerozpoznat pohmatem začínající těhotenství(to poslední by mě děsilo nejvíce z důvodu občasné konzumace alkoholu)? Moc děkuji za odpověd a s přáním hezkého dne Anežka S. Viz příloha (168 cm, 54 kg)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, máte negativní těhotenský test, Vaše gynekoložka také nezjistila nic zvláštního, s velkou pravděpodobností opravdu těhotná nejste. Změny na břiše mohou být opravdu způsobeny cyklickými změnami hormonů a tím i zadržováním vody v průběhu menstruačního cyklu. Pokud nemáte jiné obtíže, myslím si, že není nutné navštěvovat ani praktického lékaře.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: