Zvětšené uzliny na krku u dítěte

Dobrý den, mam takový dotaz. mam 4a pul eteho syna který ma od pul roku věčne problemy týkajíí se rýmy, zanětu středního ucha, nasledně antibiotiky, přetrvajcími zalehlymi oušky ale havn zvětšenýma uzlinama na krku které mě dost děsí. byi jsme asi před necelým rokem na ultrazvuku kde ted vyšlo vše v pořadku ale trošku se obavam leku které dostava a by se mu to nějak nezvrtlo:-( už jako roční dítko mu orl lekař předepsal hormonalni sprey avamys. pak mu ve dvou apul etech vytrhli nosni mandli aměli jsme od leku klid. pak se po pul roce objevil spankove apnoe a znova lečba avamysem a aeriusem a k tomu si 2x denně stříka na vdechnuti flixotaid na astma. chtěl ajsem se zeptat zdali se nemuže stat nebo spíš jaká je pravděpodobnoust že by to mohlo mít na ty uzlinky nějaký vliv pač je ma fakt dost velké :-( moc děkuji za vaš nazor.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Marcelo, krční uzliny mohou u dětí být výraznější a lépe hmatné než u dospělých. Pokud je Váš syn alergikem-astmatikem, doporučuji Vám konzultovat všechny změny jeho zdravotního stavu s jeho alergologem nebo pneumologem. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
Rakovina reaguje v každém těle jinak
Články: Rakovina reaguje v každém těle jinak
Rakovina pro většinu z nás...
Dyslipidémie aneb Co prozradí hladiny krevních tuků
Články: Dyslipidémie aneb Co prozradí hladiny krevních tuků
Některá onemocnění dlouho...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: