Zvětšení uzlin na krk a v tříslech, únava, nechutenství k jídlu, bolest spodní části zad

Dobrý den. Je mi 15 let a uz dlouho trpím na zvětšení uzlin na krku. Častokrát jsme to s moji maminkou řešily, ale moje paní doktorka mi vždy jen odebrala krev a dala antibiotika. Uzliny stále bolely a nic mi nepomáhalo Poté jsem nastolila na gymnázium a ze strachu z vysoké absence jsem na uzliny přestala myslet a tento problém neřešila. Ale asi 14 dni zpět se to vrátilo a hodne mi otekly uzliny na krku (směrem až k uším) a také v tříslech. Poté me šíleně rozbolela zadá ve spodní části (nejsem si jista, jestli je to s uzlinami spojené). Občas me pobolíva i v krku, někdy začnu velice chraptit, kdyz chvilku mluvím. K tomu se jeste přidala extrémní únava. Mohla bych stále jen spát a nemám vůbec chuť do zivota a jako kdyby toho nebylo málo.. Jsem bila jak stěna a nemám chuť k jídlu. Toto uz jsme začali řešit s paní doktorkou, která mi opět odebrala krev a udělala výtěr v krku. Krevní obraz mám prý v pořádku a na druhé výsledky se stále čeká. Měli byt jiz dnes, ale nakonec budou až v pondělí. Ale paní, která mamku informovala o posunu výsledku, ji oznámila, že pokud je mi hůř (je), má me odvést do nemocnice. Nevíme, jestli je to nutné. Začínám mít strach, tak prosim o radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud se stav horší a z výsledků zatím není zřejmé, z čeho jsou tyto potíže, neváhala bych a navštívila vyšší pracoviště, tedy nejlépe pediatrickou kliniku nebo oddělení v nejbližší nemocnici. Může se jednat např. o infekční mononukleózu, ale i celou řadu jiných onemocnění.

MUDr. Kateřina Sobotková
MUDr. Kateřina Sobotková

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Klinika dětské otorinolaryngologie FN Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: