Zvětšování tukové boule

Dobry den, muj otec ma nad levou lopatkou spousty let malou boulicku, ktera neboli. Ted se mu za posledni rok hodne zvetsila ale stale neboli. Muze se tukova boule po letech zvetsit ? K lekari je problem ho dostat. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lipom (jako pravděpodobný podklad "boule") se může i po delší době zvětšit, ale taková změna, zvl. pokud je zvětšení markantní, je vždy podezřelá (vzhledem k tomu, že v úvahu přichází i nádorové onemocnění jako podklad problému) a konsultace lékaře je proto zcela na místě.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: