Zvětšování znaménka

Dobrý den, mám desetiletého syna, který má na bradě hnědou malinko vystouplou teď už pět milimetrů velkou pihu a pár slabých chloupků z ní. Asi před rokem jsme byli u kožního lékaře, zeptat se na eventuelní vyříznutí, protože se zdálo, že se mu zvětšuje. Bylo nám řečeno, že ji může vyříznout, ale, že se to dělá až od 12 let a, že se mu sice možná zvětšuje, ale prý je to tím, jak mu roste obličej. Chci se zeptat, co by jste nám poradili a jestli je tam nějaké věkové omezení, nebo doporučení na zákrok. Děkuji.

Odpověď odborníka:

jedná se o kosmetický problém, z takového znaménka rakovina nevzniká. Růst je skutečně dán růstem organismu, pokud by synovi znaménko vadilo kosmeticky, doporučuji šetrný zákrok např. laserem až po dokončení růstu.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: