Zvracení

dobrý den, úplně si nejsem jistá, jak jsem měla postupovat.. v Po jsem užila tabletu HA Velmari v 17.hod jako obvykle. A nějak kolem 18:30-45 se dostavilo zvracení, a o několik hodin později i průjem. Druhý den mi bylo také silně nevolno, a na antikoncepci jsem bohužel vůbec nemyslela. Navíc jsem si neuvědomila, že jsem zvracela tak brzy po užití pilulky. A teď jsem se v příbalovém letáčku dočetla, že jsem si měla vzít pilulku z náhradního balení....za tu jakoby opomenutou... v úterý jsem si tabletku vzala normálně v 17 hod, už bez jakýchkoliv trávicích problémů. Opomenutá tabletka byla 11. z platíčka.. před opomenutím k pohl. styku nedošlo, ale dnes, čili 2 dny po, ano. Bez další ochrany. Je to špatné?

Odpověď odborníka:

Gravidita v tomto případě není vyloučena,do konce tohoto cyklu použijte ještě kondom a kdyby se menses nedostavily v termínu udělejte si gravitest,který je positivní již 5-6 den po případné koncepci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět spojivek
Články: Zánět spojivek
Konjunktivitida, zánět...
Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Články: Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Salmonelóza je akutní...
Léčba lupénky: rozvoj medicíny dává naději dalším nemocným
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: