Zvracení u miminka

Mám čtyřměsíční miminko. Kojím a dávám Nutrilon. Po jídle si odříhne. Je normální, že po jídle často zvrací, několikrát za den. Stane se, že si odříhne, a pozvrací se i dvě hodiny po jídle. Dle naší doktorky je to normální, když přibírá. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Vlasto, ublinkávání po jídle je u kojenců častým jevem, a záleží na frekvenci a intenzitě zvracení žaludečního obsahu, aby se mu přisoudila důležitost. Pokud Vaše dítě prospívá, vyvíjí se obvyklým způsobem a nemá příznaky závažného onemocnění, jedná se s největší pravděpodobností o stav, který Vaše dítě neohrožuje. Doporučuji Vám důsledně dodržovat obecná doporučení pro případy zvracení u kojenců, případně opakovaně konzultovat Vašeho pediatra nebo dětského gastroenterologa. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: