Zvýšená spavost

Dobrý den rád bych se Vás zeptal co může způsobovat tyto příznaky, nejsem schopný ráno vstát z postele neprobudí mě ani 3 nastavené budíky a tak už mám jako budík svoji přítelkyni, která mě budí někdy i hodinu, já si ale vůbec nepamatuji, že by mě budila a když si např. se mnou někdo po ránu něco domluví tak odpoledne vůbec nevím, že jsem s tím člověkem mluvil a něco si domlouval. Většinou jsem celé dny unavený a když tu únavu dlouho potlačuji dokáži usnout i bez varování dám vařit vajíčka a lehnu na gauč lehnu si na gauč zapnu tv a v tu ránu spím a mezí tím mi voda vypařená vajíčka spálené na úhel a všude po kuchyni a mě to nevzbudí až když přijde přítelkyně a začne řádit co se stalo tak se probudím a to už po 4h. spánku. Našli mi glaucom perimetrie vyšla špatně tak mi udělali oct to vyšlo s tím, že tu špatnou perimetrii nemohl způsobit glaucom tak neurologickou perimetrii udělali znovu a vyšla o něco lépe a s finálním výsledkem je Opakovaně výpadky na perimetru vlevo - skotom v tempor. periferii - nejde o glaucom. poškození. Neurolog. vyšetření pro výpadky na ZP vlevo (k vyloučení mozk. lož. etiol.) také neurolog. potíže. Mám odmalička potíže s imunitou vyndané nosní i krční mandle, astma, odoperovanou pupeční kýlu a diagnostikovanou brániční kýlu do toho prasklý žaludeční vřed a reflexi na jícnu. v 11 letech otřes mozku 10 dní jsem byl v nemocnici a podávali mi nějaké léky na prokrvení mozku co si pamatuji :) jsem sledován pro podezření polycystózu ledvin a cýztózu jater. Tak by mě zajímal Váš názor co si myslíte, že může způsobovat ty problémy se spánkem a co mě nejspíše čeká za diagnózu na neurologii?? Děkuji Vám předem za odpověď a hodně zdraví a úspěchu do života. Jen pro informaci kdyby Vám to pomohlo je mi 19 let.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, výpadky na perimetru mohou provázet glaukom. Pokud dobře rozumím, máte kvůli tomu objednáno vyšetření mozku, což je jistě dobře. Zvýšená spavost bude asi na podkladě hypersomnie či narkolepsie. Případně spánkového apnoického syndromu ( v tomto případě by v noci byly dechové poruchy, často bývá spojeno s chrápáním). Mělo by tedy být provedeno vyšetření ve spánkové laboratoři, které diagnosu osvětlí a dle toho může být stanovena léčba.

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x