Zvýšená štítná žláza

Dobrý den, chtěla bych se prosím zeptat,můj přítel byl na odběru krve,kde mu zjistili TSH 0,111 ostatní hodnoty, u vyšetření štítné žl. T3 a T4 má v normě. Já si ale myslím,že když má TSH 0,111 tak má hyperfunkci štítné žlázy a měl by se už léčit. Sama mám basedowu nemoc, celou vyndanou štítku ven a měla jsem oči na vrh hlavy. Můj přítel se hodně potí,bouchá mu srdce a tlačí oči,občas se mu i hlava zamotá, Myslím si právě,že je to tím a je nejvyšší čas začít léčit,než mu ty oči vylezou jako mě. Ale jeho praktická lékařka říká,že se léčit zatím nemusí. Proto prosím o Váš názor, jestli když je samotné TSH 0,111 zvýšené jestli ty už je na léčbu . Děkuji Iveta Hajná

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je potřeba se řídit nejenom laboratoří, ale i klinickým stavem. Pokud má obtíže, které odpovídají zvýšené funkci štítné žlázy, asi by bylo lepší na kontrolu na endokrinologii zajít, TSH, freeT4 a protilátky včetně TRAK zopakovat a vyšetřit štítnou žlázu také sonograficky. Pokud vaše lékařka odmítá vyšetření znovu zopakovat, můžete si ho nechat v kterékoliv laboratoři nechat udělat na vlastní náklady. Držím palce a přeji příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: