Zvyšená teplota

Dobrý den, po dobu 2 týdnů jsem měl zvýšenou teplotu kolem 37,1 zaznamenal jsem pocit začínající chřipky, bolest v krku a únavu. Jelikož jsem měl podezření na zlatého streptokoka, tak jsem šel na výtěry, po kterých mi bylo sděleno, že zlatého streptokoka nemám. Poté jsem měl úraz a prodělal operaci srdce, ze kterého mi byl vytažen malý kovový objekt. Už je to 2 měsíce od operace a symptomy, které mě doprovázely před operací stále přetrvávají. Přes den je teplota stále kolem 37,1-37,4 a přes noc a ráno po probuzení 36,4. Byla mi brána krev a zánět bych neměl mít žádný, a trombocyty byly zvětšené tj. 463 a normál je 100-400. Stále pociťuji únavu a divnou bolest krku. Tudíž si myslím, že to nemá nic společného s pooperačním stavem, ale s tím co jsem začal pociťovat již před operací. A co jsem četl na internetu tak mé symptomy ukazují nejspíše na leukemii. Bral jsem stopangin a bioparox a nic nepomohlo. Ještě bych chtěl podotknout, že má normální teplota se vždy pohybovala kolem 36,4 a to, že je teď stále zvýšena byť jen o 0,6 - 1 stupeň pro mě není normální. Mnohokrát děkuji za radu co bych měl dělat a jak dále postupovat a přeji hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Milý Petře, mírně zvýšená teplota může mít celou řadu příčin, určitě bych jich vyjmenovala přes dvacet, a leukémie by byla na posledním místě, takže hlavně nestrašte sám sebe samostudiem na internetu. Rozřešení takového zdravotního problému si žádá lékařské vzdělání, zkušenost a podrobné vyšetření, sám se o to nepokoušejte. Kdybyste byl můj pacient, vyšetřila bych kromě krevního obrazu ještě další testy, např. sérologii infekčních nemocí pro jistotu včetně HIV, sedimentaci apod. a dále bych pátrala po ložisku infekce v těle -znovu výtěr z krku, ev. ORL vyšetření, pokud by tam nic nebylo, pak ještě vyšetření moči, zubní vyšetření, rentgen plic, ultrazvuk břicha... Tyto testy Vám může zajistit praktický lékař, ev. byste mohl být dále došetřen na infektologické nebo hematologické nebo interní ambulanci. Takže neváhejte a proberte to se svým praktickým lékařem. Držím palce, ať se potíží brzy zbavíte.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Víte, jak probíhá hojení po operacích?
Články: Víte, jak probíhá hojení po operacích?
Kdo z nás se už někdy...
Vitiligo
Články: Vitiligo
Vitiligo je kožní...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: