Zvýšené hodnoty tsh a kojení

Delší dobu se léčím s hypofunkcí štítné žlázy s pravidelným užíváním Letroxu. Od porodu jsme Letrox neužívala na doporučení lékaře. Až po 5 měsících jsem byla na kontrole a hodnoty TSH 17. Po celou dobu plně kojím. Má to nějaký vliv na dítě? Mohlo vyšší TSH při kojení během 5 měsíců nějak ublížit dítěti? Děkuji

Odpověď odborníka:

Vaše díte je již samostatnou hormonálně aktivní jednotkou, svoje hormony si tvoří samo. Vaše zvýšené TSH mu tedy poškodit nemohlo. Od Vás potřebuje v době plného kojení jód - jedině jeho nedostatek u Vás by mohl způsobit nedostatečnou tvorbu hormonů štítné žlázy u dítěte.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: