Zvýšené jaterní testy

Dobrý den,mám syna 15-ti letého,v 10-ti letech mu zjistili nulovou imunitu,jeho tělesná teplota je v normálu 35.6C,bere broncho-vaxon na zvýšení imunty,ve 12-letech byl hospitalizován v nemocnici s rozsáhlým zánětem žaludku.Nicméně se chci dostat k dnešnímu problému,minulý týden jsem si všimla ,že synovi zežloutlo bělmo,doktorka nás poslala na odběry ,dnes jsem volala na výsledky,p.doktorka mi sdělila že krevní obraz je v pořádku a jaterní testy vyšli 25 a normál je 17..když jsem se ptala co s tím dále bylo mi řečeno že nic že se uvidí jen mám syna hlídat jestli mu nežloutne pokožka,zeptala jsem se jestli máme držet nějakou dietu nebo pít nějaké čaje na játra,sdělila mi že ne...tak nevím jestli mám být v klidu nebo řešit nějaká další vyšetření...prosím poraďte..děkuji s pozdravem Ryklová Monika

Odpověď odborníka:

dobrý den jestli má Váš syn zvýšené jaterní testy jak uvádíte múže jít o mononukleosu a prosím urgentně navštivte lékaře, syn potřebuje urdentně klidový režim a dietu! Otázkou je i další vyšetření na hepatitídu nebo jinou příčinu zežloutnutí. Také je vhodná opakovaná kontrola jaterních testu, amylasy a bilirubínu,plus vyšetření na mononukleosu a hepatitídu! S pozdravem Dr.Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x