Zvýšený chlesterol a jatení testy

Dobrý den,v roce 1989 jsem měla žloutenku typu B,k tomu mi zjistili toxoplazmozu,po doléčení už si mě nikdo nikam nezval na žádné testy.Minulí týden jsem byla na krevním vyšetření,na které mě poslal neurochirurg.Mám chol.8,01,tag.2,34,Ca2,22,CaI1,14,ALT1,62 a AST 0,95.Okamžitě mě poslal za mým praktikem,ten mi ale řekl že to je normální.Tak nevím jeden doktor se zhrozí ,že prý je to hraniční na léčení a druhý mě uklidnuje,že to není tak hrozný.Mám obavy, aby se mi nevrátilo ,to, co sem prodělala v mládí.Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, z obecného hlediska jsou výrazně zvýšené hodnoty cholesterolu, mírně ALT, AST, je hraničně nízké, ale ještě normální kalcium (vápník). Jak to odráží Váš klinický stav, posoudí pouze Váš ošetřující lékař. Proto doporučuji podrobně se vyptat Vašeho praktika, jak je to s tou normálností výsledku u Vás - zejména cholesterol nad 8 obecně je vysoká hodnota.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: